הדרך שעוברת על פולי הקפה, מהרגע שהם נקטפים ועד שהמשקה עצמו נמזג לתוך הספל, היא ארוכה ומעניינת מאוד. שיטות החליטה השונות משפיעות באופן ישיר על הטעם הסופי של הקפה, כמו גם על המרקם והארומה שלו, מה שמאפשר הכנת משקאות שונים בטעמים מגוונים.

שוחחנו עם המומחים של חברת "קרמה פלוס", שהכירו לנו את מגוון השיטות שבהן ניתן לחלוט קפה, החל מהקפסולות המוכרות ועד לקפה פילטר, ופירטו אילו אביזרים נדרשים על מנת להכין את הקפה המושלם, בכל אחת מהדרכים הללו.

איך מכינים קפה איכותי? הכל מתחיל בפולים

איכות פולי הקפה היא המפתח לקפה טוב, ועוד לפני שמדברים על שיטות החליטה חשוב להבין שהאיכות של הפולים עושה את ההבדל, כמו גם הסוג שלהם ומידת הקלייה. ערביקה ורובוסטה הם שני הזנים שבהם משתמשים לחליטת קפה בכל העולם, והם נבדלים זה מזה בגודל, בצורה, בכמות הקפאין שהם מכילים וכמובן בטעם. הכנת קפה מזן "טהור" של ערביקה או רובוסטה, או לחילופין תערובת שמשלבת את שני הזנים באחוזים משתנים, תיצור טעם שונה של קפה.

מידת הטחינה של הפולים ומועד החליטה שלהם משפיעים גם הם, או במילים אחרות, הטעם תלוי גם בכמה זמן אבקת הקפה שנטחנה "ישבה על המדף" לפני החליטה. פולי קפה טריים מאוד, שנטחנו ממש רגע לפני מזיגת המים הרותחים אל הכוס, יעניקו לקפה ארומה משגעת וטעם מורכב ועשיר הרבה יותר, ולכן הכלל הראשון לחליטת קפה נהדרת היא העדפת רכישה של פולים שלמים וטחינה שלהם בבית, כמה שיותר קרוב לרגע שבו מעוניינים לשתות את הקפה עצמו.

מהן השיטות הפופולריות ביותר כיום לחליטת קפה?

אם נדמה היה שאנשים בעידן המודרני יחפשו רק את הנוחות וקלות ההכנה של הקפה, הענף הזה מפתיע לעומת ענפים אחרים בשוק, ולמרבה הפלא דווקא שיטות ההכנה האיטיות יותר, שמצריכות יותר "עבודה", קוסמות לחובבי הקפה האמיתיים שמוכנים להשקיע בתהליך, רק כדי להפיק את הטעם המושלם של המשקה שלהם, בדיוק כמו שהם אוהבים לשתות אותו.

הנה כמה משיטות החליטה הפופולריות ביותר של השנים האחרונות:

  1. קפה פילטר: שיטה וותיקה ואהובה שנחשבת לקלאסיקה, והיא מבוססת על מזיגה איטית ומבוקרת של מים חמים, על קפה טחון שמונח בתוך נייר פילטר ייחודי. השיטה מצריכה זהירות במזיגה אבל מעניקה שליטה מלאה בטמפרטורת המים ובגודל הטחינה של הפולים, כשהתוצאה היא קפה עדין, אלגנטי ונקי.
  2. מקינטה: שיטה איטלקית מסורתית להכנת קפה, שמצריכה את כלי המקינטה בגודל הרצוי, בתוכו מחממים מים עם אבקת קפה, כשהמשקה "נדחק למעלה" והתוצאה דומה מאוד לאספרסו, רק ללא ה"קרמה".
  3. מכונת אספרסו: כדי להכין אספרסו איכותי, אפשר להשתמש במכונה ביתית שעושה את כל התהליך מאלף ועד תו, החל מטחינת הפולים ועד להקצפת החלב, להתאמה מקסימלית של המשקה להעדפה האישית. לעומת זאת, ישנן מכונות שמכינות אספרסו מקפסולות של קפה בטעמים שונים, מה שמקצר את הדרך ויוצר קפה בטעם מדויק בכל פעם מחדש.

אם בני הבית אוהבים קפה ושותים אותו על בסיס קבוע, מומלץ להשקיע במכונה איכותית וחזקה, ש"תעשה את העבודה" למשך שנים ארוכות ותפיק קפה טעים לאורך שנים. אפשר ואפילו כדאי להחזיק קפה מכמה סוגים בבית, לדוגמה קפה בקפסולות לצד מקינטה או פילטר, מה שיאפשר הכנת משקאות קפה מגוונים, לפי הטעם.

במקרה שחובבי הקפה מעדיפים משקאות על בסיס חלב, או שאוהבים לשלוט בעוצמת ההקצפה, מומלץ לרכוש מקציף חלב מקצועי, שהופך משקאות כמו קפוצ'ינו, מקיאטו ולאטה לתענוג של ממש.

כך מכינים קפה ביתי מושלם בדיוק כמו שאוהבים

לאחר שרוכשים את המכונה המתאימה להכנת הקפה, ואת האביזרים הדרושים לשיטת החליטה הנבחרת, חשוב לקנות קפה איכותי ולאחסן אותו באופן שישמר את טעמו, כשהכלל הכי חשוב הוא להקפיד על אחסון פולים או אבקת קפה בקופסה אטומה.

חשיפה של קפה ללחות, קור או חום, בין אם מדובר בפולים שלמים או טחונים, גורמת לקפה לאבד מהארומטיות שלו והטעם של המשקה שייחלט בסופו של דבר יהיה הרבה פחות טעים. זוהי הסיבה שאחסון במקרר אינו מומלץ, למרות המיתוס הקיים בנושא זה.

בנוסף, רכישת חומרי גלם איכותיים ואביזרים ברמה גבוהה שקל לתפעל, מבטיחה שתהליך הכנת הקפה יהיה כיפי, ניחוחות הקפה המשכרים ימלאו את המטבח ותיווצר אווירה נעימה ומזמינה של בית קפה, גם במטבח הביתי.

קרדיט תמונה chatgpt

Shares: